Blocket

Blocket är störst i Sverige på radannonser och har funnits sedan 1997. Det är en fast avgift för att lägga upp en annons på blocket, som tas ut oavsett om det säljs eller ej. Till skillnad från Tradera och eBay betalar du ingen procentuell avgift. Blocket är bra sida för att sälja saker som inte går att skicka med post. Bilar och möbler är de två största kategorierna på Blocket.

 

Skapa annons

För att skapa annons på Blocket går du till deras hemsida och klickar på “Lägg in annons”.

Sedan fyller du i ett formulär med uppgifter sedan betalar du med kort eller med telefonen genom att ringa ett nummer.

 

Tänk på när du använder Blocket

  • Många annonser på blocket har ett för högt pris och blir aldrig sålda. Det är många säljare som förväntar sig få mer betalt än vad köpare är villiga att betala, de får aldrig sina varor sålda. Detta kan vara bra att tänka på då du själv ska lägga upp något och vill jämföra med vad andra har satt för pris på sina liknande annonser.
  • Se upp för stöldgods, det är enbart ditt sunda förnuft som kan avgöra ifall något är stöldgods eller ej.
  • Det är framför allt köpare som bor ganska nära dig som kommer att kunna hämta det du säljer hemma hos dig. Använd därför bara Blocket ifall du ska sälja något som inte går att skicka med post.
  • Då Blocket saknar omdömessystem är det svårt att veta vilka säljare man kan lita på då det gäller varor som skickas med post. Därför har Blocket i samarbete med Schenker tagit fram tjänsten “Blocketpaketet” som gör det möjligt för köpare och säljare som aldrig möts personligen att utföra säkra köp på distans.