Bokbörsen

Bokbörsen är en sida som förmedlar kontakter mellan säljare och köpare som handlar med böcker på nätet. För denna tjänst tar Bokbörsen en avgift på ca 10 kr per såld bok. Många privatpersoner och antikvariat lägger upp sina böcker på Bokbörsen. Bokbörsen är den absolut bästa sidan för privatpersoner att sälja böcker på, då det inte finns många köpare av böcker på t.ex. Blocket eller Tradera.

Lägga upp annons

För att skapa en annons på Bokbörsen gör följande:

1. Registrera sig som användare på Bokbörsen genom att klicka på “Skapa konto”, du måste använda den adress du är folkbokförd på.

 

2. Verifiera dig som användare genom att gå till fliken “Min profil”, under “Mina uppgifter” hittar du en länk som heter “Verifiera uppgifter”, klicka på länken. Underst på sidan klickar du på “Spara ändringar”

 

3. Registrera ditt konto som ett säljarkonto, genom att klicka på fliken “Bli säljare”, längst ned på sidan hittar du en länk som heter “Bli säljare – registrering”.

 

4. Då du är registrerad som säljare går du till “Mina annonser”, “Ny annons”. Fyll i uppgifterna om boken du tänker sälja och klicka på “Fortsätt”, på denna sidan kan du ladda upp en bild på boken du säljer.

 

Tänk på

  • Det kan ta lång tid att få vissa böcker sålda, annonserna ligger dock kvar tills du väljer att ta bort dem, och det kostar inget att ha annonserna uppe förrän då de blir sålda.
  • Överväg ifall du ska acceptera betalning via faktura eller ej, det finns inget omdömessystem på Bokbörsen men du skickar alltid böcker till köparens folkbokförda adress så det är relativt säkert att acceptera köp via faktura.