eBay

Ebay är den största köp och sälj -sajten i världen. Ifall du ska sälja något som privatperson till USA är det eBay som gäller. Ebay finns i väldigt många olika länder. För att sälja på eBay är det nästan ett krav på att du tar emot PayPal, det blir väldigt svårt annars. Ebay använder sig av ett omdömessystem som liknar det som Tradera använder fast där kallat “feedback”. Många positiva feedback är ett tecken på en pålitlig säljare. Ebay tar en procentuell avgift på allt som säljs (ca 10%), detta gör även PayPal (ca 3%), totalt sett går ca 13% av annonsens pris till olika avgifter.

Det som är bäst att sälja på eBay är ovanliga föremål som det inte finns tillräckligt med köpare för i Sverige.

 

Prissättningsguide

Mallar

Gixen

SearchDome

FAQ