Paketering

Denna sida handlar om hur du paketerar de föremål som du tänkt sälja på nätet. Här hittar du information om var du skaffar packmaterial och några tips som kan vara bra att kunna då du ska skicka iväg saker.

Emballage


Kartonglådor:

Kartonglådor är det vanligaste att använda då man skickar paket med Posten eller Schenker. Det finns färdiga kartonger att köpa där frakten ingår, som t.ex. Postens olika lådor för en viss frakt, dessa lådor är ofta dyrare än att ha en egen låda som du själv skickar iväg.

Posten skiljer mellan paket och brev, maximal storlek på vad som räknas som ett brev är ungefär som en skolåda. Därför är skolådor väldigt bra att skicka saker i då de är enkla att få tag på och enkla att tejpa igen, nästa gång du handlar skor kan du fråga ifall de har någon skokartong över, den kan du använda för att skicka saker med.

 

Bubbelplast:

Bubbelplast är bra att slå in föremål i för att skydda mot stötar. Det finns att köpa bubbelplast på bland annat Rusta, Clas Ohlson, Biltema och Jula.

 

Tejp:

De flesta brev går att tejpa med vanlig kontorstejp, för paket är det bättre att använda packtejp. En tejphållare för packtejp underlättar då du har många paket att tejpa igen. Tejphållare finns att köpa på bland annat Clas Ohlson, Kjell & Company och Biltema.

 

Vadderade kuvert:

Vadderade kuvert är perfekt för att skicka små ömtåliga föremål. De flesta vadderade kuvert räknas som brev i fall de skickas med Posten. vadderade kuvert finns att köpa bland på bland annat Biltema, Clas Ohlson och vissa matbutiker.